Information

Din indkøbskurv er tom

Med hvilken skala for stand vurderer vi vores plader?

Vi vurderer alle brugte LP'er ud fra det mest populære: Goldmine grading system. Denne skala kom oprindeligt frem i 1974 i en udgivelse af Goldmine Magazine. Siden er skalaen rettet til.

Pladegraduering

M MINT Pladen er helt ny og helt fri for ridser eller andre synlige defekter eller snavs. Der er ingen forringelse af lydkvaliteten. Dvs. at pladen i dette tilfælde er helt perfekt.
EX EXCELLENT Man kan godt se at pladen har været spillet med der er ingen eller kun meget lidt at høre på kvaliteten ved afspilning
VG VERY GOOD Pladen har helt sikkert været spillet mange gange men kun lidt forringelse af lydkvaliteten selvom der er synlige overflade mærker og lette ridser.
G GOOD Pladen har været spillet så meget at der er hørbar forringelse af lydkvaliteten. Der kan være let forvrængning og hørbare ridser.
F FAIR / POOR Pladen kan da stadig afspilles men har ikke været behandlet pænt. De er en del støj, ridser og nålen kan endda hoppe.

Covergraduering

M MINT Coveret og alle indlæg så som tekst blade, hæfter og plakater er i perfekt tilstand.
EX EXCELLENT Coveret kan have en smule slitage eller være let krøllet
VG VERY GOOD Coveret og indlæg har normal slitage uden større defekter og er bestemt acceptabelt.
G GOOD Coveret og indhold er krøllet og slidt. Der kan være misfarvning og papiret kan været revet itu og forsøgt repareret.
F FAIR / POOR Coveret er forrevet, beskidt eller delvist ødelagt.


Hvordan bestemmes prisen på en brugt LP?

Prisen på alle vores brugte LP'er bestemmes ud fra en advanceret algoritme der tager højde for adskillige faktorer tildelt talværdier på en selvopfundet skala; heriblandt kunstnerens popularitet, pladen popularitet samt pladens og coverets stand.

Noget der kan give anledning til forvirring er prisspændet fra en stand på excellent til mint, da dette som regel er relativt stort. Det er kendt i brugtsalgsverdenen og fra Goldmine skalaen at spændet imellem excellent og mint ca. er en faktor 2. Dette er begrundet med at disse stand-vurderinger angiver hhv. brugt og "ny".

Prissystemet er udviklet over ét år, og har gentagende gange vist sig at være mere retfærdigt og konsekvent end en person, der skulle vurdere prisen.


Hvilke begreber SKAL jeg kende ved brugtpladekøb?

Cut-out Når pladeselskaber står tilbage med en rest af en bestemt plade, vælger disse ofte at skære et lille mærke i kanten af coveret for at gøre opmærksom på, at denne plade er stærkt nedsat i pris. Dette er bl.a. for at butikkerne også skal sælge pladen til nedsat pris, og at fortrydelsesretten frafalder. Cut-out afmærkningen er som regel meget diskret, og påvirker aldrig selve pladen.
Seam-split Under flytning og forsendelse af plader kan pladen inde i dens cover slå hul i siderne. Det er derfor, at vi hos Vinylpladen.dk altid sender pladerne ude af deres cover i et beskyttende indersleeve.
copyright © Vinylpladen ApS. All rights reserved | CVR. 34082677 | Email: pt@vinylpladen.dk | Vi tager imod Dankort, eDankort, Visa, Mastercard, Meastro